Kummallista, kun yritykset valitsevat tämän monikansalliseksi muuttuneen dominoivan vartiointiyhtiön, vaikka olisi paljon vaihtoehtoja. Tämä osoittaa vain yritysten mielikuvituksen puutetta. 

1980-luvulla Ruotsin pankkiautomaateista katsosi rahaa. Syyllistä ei ole saatu kiinni. Silloin  arvokuljetyksista vastasi Securitas eli viranomaiset luottavat sokeasti tähän liian isoon dominoivaan yritykseen. Katso vaikka kaupungilla ollessasi näyteikkunoiden reunoja sekä ovia, niin näette Secutitaksen tarroja (mainoksia, ei mitään muuta vaikka he väittävät tarrojen olevan informaatiota mutta näin ei ole; piilomainontaa), jotta kaupungilla valokuvatessa taustalla näkyisi heidän tarransa ja näin ne jäävät alitajuntaan. 
Securitakselle on käynyt n k Jeep- ja Vesta-ilmiö; moni tavallinen ihminen on alkanut kutsua vartiointiyhtiöitä Securitakseksi, vaikka tarkoittaisi mitä tahansa vartiointiyritystä. Tämä on huolestuttavaa, kun Securitas on kasvanut liian isoksi. Pitäisi pilkkoja pienemmäksi. Kumma, kun kilpailuviranomaiset eivät ole tätä seikkaa hiffanneet. Lahjontaa?
Securitas todennäköisesti lahjoo yrityksiä valitsemaan heidät. He lähettelevät m m mainoskyniä sekä muuta kamaa.
On myös huolestuttavaa, kun rakennusfirma Peab on valinnut Securitaksen vartioimaan rakennuksille ja sitten rakennuksen valmistuttua Securitas hyökkää kuin sika limppuun ja "pakottaa" valitsemaan heidät.